Henny Eek toernooi 2020

Op zaterdag 25 januari 2020 reisden we met enkele nunchakuka's naar Kampen om deel te nemen aan het Henny Eek toernooi 2020. Koen mocht als eerste de schakelkata 1-2 lopen. En dit deed hij ondanks zijn zenuwen echt super, wat resulteerde in een 1ste plaats! Hierna was de wedstrijdkata junioren aan de beurt. Voor onze club deden Tristan, Dylan en Alexander hieraan mee. Tristan werd hier 1ste en Dylan 2de. Een super mooie prestatie van beide heren. Tristan en Dylan staan ook op voor de Freestyle. Door problemen met de muziek van Tristan kon hij zijn Freestyle niet afmaken. Dit was erg zuur, maar werd later goed gemaakt doordat Tristan de Pechprijs won. Dylan haalde net niet genoeg punten voor een podiumplaats. Bij de Kumite -1.45m B deden Koen en Phedjy mee. Koen haalde hier ook het podium met een 3de plaats. Voor Koen kon deze dag niet meer stuk. Bij de Kumite -1.45m A deden Dylan en Tristan mee. Dylan had zijn dag niet bij de Kumite en moest geblesseerd opgeven. Tristan ging zoals bijna altijd als een trein en behaalde hier een mooie 2de plaats. Omdat Tim nu 16 jaar is doet hij mee met de wedstrijdkata senioren. Dit zou zijn 2de keer zijn bij de 'grote' jongens. Hij verbaasde zichzelf door de 1ste plaats te veroveren. Bij de Kumite +1.65m en hoger werden alle klassen bij elkaar gevoegd, wat voor grote verontwaardiging zorgde. Zo kon het dus gebeuren dat iemand van +1.65m tegenover iemand stond van +1.85m. Dit zijn meestal ook al de wat oudere nunchakuka's met veel ervaring. Alexander en Tim deden hier mee in de +1.65m B-poule. Alexander vocht zijn allerbeste partij ooit. Helaas liet hij zich afleiden door het scorebord, anders had er misschien wel een winst in gezeten. Tim won 2 partijen, maar verloor de partij tegen de uiteindelijke nummer 1 en ook tegen de nummer 2. Iedereen gefeliciteerd, jullie hebben het geweldig gedaan!