Protocol buitensportactiviteiten Judo en Nunchaku Club Spaubeek

Judo en Nunchaku zijn sporten die onder reguliere omstandigheden tot de binnensporten worden gerekend. In deze tijd willen wij georganiseerde en begeleide trainingen buiten plaats te laten vinden.

Judo en Nunchaku Club Spaubeek volgt de richtlijnen voor trainingen van Judo Bond Nederland (JBN) en Stichting Nunchaku Nederland (SNN).

Activiteiten die de vereniging gaat opstarten voor kinderen 7-12 jaar en jongeren 13 -18 jaar;

Deze trainingen bestaan uit; voor de doelgroep 7 – 12 jaar en voor de doelgroep 13-18 waarbij de 1,5 meter afstand gehandhaafd moet blijven:

• Individueel oefenen van diverse valtechnieken (voorwaarts rollen,
    achterwaarts rollen, zijwaarts rollen) op een mat in de buitenlucht.
  • Beoefenen van technieken met een denkbeeldige partner of partner op afstand (“droog” oefenen) of schaduw trainen,
    eventueel in combinatie met kijken naar beelden en visualisatie oefeningen;
  • Budo oefeningen met hulpmiddelen i.p.v. een partner: elastieken,
     ballonnen, foamsticks, judodekens, ballen, werppoppen;
  • Budo specifieke kracht- en conditietraining;
  • Budobootcamp;
  • Individueel Nunchaku slagen oefeningen;
  • Individueel Nunchaku Kata oefeningen;
  • Individueel Nunchaku Freestyle oefeningen;
  • Individueel Nunchaku Fragmenten oefeningen.

• Géén Kumite (2 tal – gevecht) oefeningen voor zowel voor de doelgroep 7 – 12 jaar en voor de doelgroep 13 - 18 jaar.

Op welke manier waarborgen jullie de richtlijnen van het RIVM bij deze activiteiten?

• De Judoka’s en Nunchakuka’s worden over het veld verdeeld waarbij ergepaste afstand is tussen de Judoka’s en Nunchakuka’s;
  • Er is een gepaste afstand tussen de trainer en de Judoka’s en Nunchakuka’s;
  • De les is traditioneel – frontaal;
  • Ouders kunnen kinderen brengen en halen, maar mogen niet aanwezig zijn bij trainingen;
  • Toilet- en omkleedgelegenheden zijn niet open.
  • Eigen drinken (bidon) meenemen;
  • Club trainingsmaterialen worden tussen de trainingen gereinigd;
  • Nunchakuka’s (leden) gebruiken eigen nunchaku’s. Uitwisseling van nunchaku’s en helmen is niet toegestaan.

Op welke manier willen jullie het mogelijk maken (conform landelijke richtlijnen) dat ook niet-leden mee kunnen doen aan jullie activiteiten?

Leden en niet – leden volgen hetzelfde trainingsprogramma. Differentiatie in het programma zit in de factor kennis maken met Judo en Nunchaku tot gevorderde trainingen voor leden.

Judo en Nunchaku Club Spaubeek wil graag op de volgende momenten trainingen verzorgen.

Woensdag 17.00 – 18.00 Judo / Budo training 7 – 12 jaar. Max. 15 personen.
Woensdag 18.00 – 19.00 Nunchaku / Budo training 7 – 12 jaar. Max. 10 personen.
Woensdag 19.00 – 20.00 Nunchaku / Budo training 13 – 18 jaar. Max 10 personen.

Zaterdag 10.00 – 11.00 Nunchaku / Budo training 7 – 12 jaar. Max. 10 personen.
Zaterdag 11.00 – 12.00 Nunchaku / Budo training 13 – 18 jaar. Max 10 personen.

Niet-leden kunnen zich melden via secretariaat of de button proefles.